news

Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio: "Educació voluntària d'estiu per als infants més vulnerables"

15 Maig 2020 - ROMA, ITÀLIA

coronavirus
Escuela de la PazMarco ImpagliazzoniñosEducaciónCovid-19

#escolaperatothom

Comparteix-Ho

"Faig una crida al món de l'escola, als professors i als educadors perquè els mesos d'estiu hi hagi una resposta educativa de tipus voluntari per a infants vulnerables o amb necessitats educatives especials i es compensi la pobresa educativa que s'ha creat a causa de la pandèmia".

Són paraules de Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant’Egidio, que aquest matí ha presentat en videoconferència de premsa els resultats d'un estudi sobre l'educació a distància, dut a terme sobre una mostra de 800 infants de 6 a 10 anys, residents a 27 barris de Roma i matriculats a 44 escoles de primària.

"No estic dient que no s'hagi respectat el dret a l'estudi a Itàlia –especifica Impagliazzo– sinó que alguns infants, especialment els més vulnerables, no han pogut gaudir plenament d'aquest dret i, per tant, és just que recuperin la part de dret que el virus els ha pres. Hem de veure aquests mesos amb els ulls dels infants que han resistit en aquesta dificilíssima situació. Per això faig una crida de tipus voluntari a tots els que treballen en l'àmbit escolar: mestres, professors, dirigents escolars, educadors, treballadors de cooperatives, voluntaris i famílies".

"Espero que el Govern i el Ministeri d'Educació tinguin en compte aquesta crida, que ve d'una Comunitat que ha fet del voluntariat i del treball gratuït el seu punt fort, per tal que s'obrin tots els espais possibles a les escoles i es doni la possibilitat d'actuar a tots aquells que, de manera voluntària, vulguin contribuir a crear una escola de grups petits", ha dit per acabar el president de Sant'Egidio.

(Vídeo en italià)