news

Africa Day: alarma per la disminució de la cooperació vinculada a la crisi del coronavirus

25 Maig 2020

África

Ara es necessita més que mai per prevenir i reactivar l'economia

Comparteix-Ho

 

Sant'Egidio celebra l'Àfrica Day en un moment particularment difícil per a tot el continent. Fins ara, el contagi del coronavirus, especialment en el cinturó subsaharià, sembla contingut. Però és essencial seguir mantenint l'alerta i intensificar l'activitat de prevenció donada l'extrema fragilitat de les instal·lacions de salut locals. La Comunitat expressa la seva preocupació davant la disminució de les ajudes per a la cooperació provinents del Nord del món. Si realment no podem salvar-nos sols, i menys davant la pandèmia, ara no podem oblidar l'Àfrica, que en aquest moment està patint més que altres continents a causa de la crisi econòmica vinculada al Covid-19.

 

Sant'Egidio renova el seu compromís per la pau a l'Àfrica, una base essencial per a qualsevol perspectiva de desenvolupament. A més del treball per la pau, se segueixen fent iniciatives en diferents països per protegir els sectors més fràgils de la societat, des dels nens del carrer fins a persones sense llar. Des d’ancians fins a presoners que viuen en condicions dramàtiques.

 

Particularment, hi ha dos programes que han donat suport a la població africana durant anys: DREAM, per al tractament de pacients amb VIH/SIDA, ja és actiu a 10 països. Monitoritza i ofereix tractament a 500.000 persones i ha aconseguit que més de 100.000 nens hagin nascut sans de mares VIH positives. Ara, DREAM ha posat a disposició la seva experiència i els seus laboratoris per a la prevenció del Covid-19.

I en segon lloc, el programa BRAVO!, que ha obtingut el registre oficial de milions d’"invisibles".