news

Coronavirus, Sant’Egidio: Google ajuda els voluntaris per socórrer qui pateix les conseqüències de la pandèmia

29 Maig 2020 - ROMA, ITÀLIA

coronavirus

Comparteix-Ho

"L'emergència a causa de la pandèmia no ha acabat. De fet, ara està començant el període més difícil, perquè es multipliquen les demandes d'ajuda, començant per les d'aliments". És l'alarma que ha llançat aquest matí en videoconferència de premsa la Comunitat de Sant'Egidio: "A través de la xarxa dels nostres centres a tot Itàlia, hem observat que des dels primers dies del confinament ha augmentat la demanda de béns de primera necessitat entre les persones més fràgils, en paral·lel a la disminució del nombre de persones que hi ha al carrer i, en conseqüència, dels donatius de diners i altres ajudes a les persones sense llar. Al menjador de via Dandolo de roma hem vist com augmentaven un 30% els àpats calents que servim, mentre que s'han doblat els àpats per endur que repartim durant els sopars itinerants i els paquets de compra, més de 20 mil en dos mesos, repartits entre uns deu barris de la perifèria de la capital i als centres de Sant'Egidio de Trastevere".

Gràcies a un donatiu de Google.org (la divisió de Google que s'ocupa de les iniciatives filantròpiques) –que s'ha ensenyat a la videoconferència de premsa– les properes setmanes s'intensificarà el treball que Sant'Egidio, de manera gratuïta,  duu a terme a Itàlia. L'ampliació del projecte se centrarà especialment en l'ajuda alimentària a cinc regions italianes: Campània, Laci, Ligúria, Llombardia i Sicília. Així es reforçaran els sopars itinerants per a les persones sense llar, els repartiments de productes alimentaris i productes d'higiene personal, i també en forma de bons de compra, a domicili per als ancians sols i les famílies més fràgils, i als centres de Sant'Egidio de Catània, Gènova, Messina, Milà, Nàpols, Palerm i Roma.

"Aquesta important aportació ens permetrà ampliar el nostre radi d'acció amb nous recursos a disposició de qui ha patit més les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia", ha declarat Paolo Impagliazzo, secretari general de la Comunitat de Sant’Egidio. "L'emergència ha posat de manifest la centralitat de les xarxes de proximitat i solidaritat, que són encara més importants avui per lluitar contra la soledat i l'aïllament de molta gent. La presència capil·lar de Sant'Egidio en diferents contextos perifèrics ens ha permès respondre ràpidament i eficaçment al major nombre de necessitats i ens ha permès també interceptar noves demandes".
Giorgia Abeltino, Directora de Government Affrairs & Public Policy per al Sud d'Europa de Google, comenta: "Itàlia està vivint una fase molt delicada, les decisions que es prenguin i les pràctiques que s'instaurin en aquest període definiran el rostre de la Itàlia del demà. Reunir recursos, públics, privats i del tercer sector, per ajudar Itàlia a superar la crisi és una tasca de gran importància i són molts els actors que consoliden una xarxa de suport per liderar la recuperació. La Comunitat de Sant’Egidio és sens dubte un dels actors més importants i estem orgullosos d'ajudar a aquesta realitat del tercer sector, que fa anys que actua en el nostre territori per defensar els més febles. A través de la nostra divisió filantròpica Google.org hem decidit donar una ajuda de dos-cents cinquanta mil dòlars que es destinaran a projectes de cinc regions de tot Itàlia, amb l'objectiu de donar aliments a les comunitats més necessitades".