news

El Secretari General de l'ONU, Guterres, a Andrea Riccardi: "Gràcies pel treball per la pau i per donar suport a la meva crida per un alto el foc amb motiu del coronavirus"

29 Maig 2020

Pazcoronavirus
Pau

Comparteix-Ho

El secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, ha escrit una carta al fundador de Sant'Egidio, Andrea Riccardi, en què –després d'agrair-li el suport a la crida de les Nacions Unides per aconseguir un alto el foc global durant el coronavirus– anima a la Comunitat a seguir el seu treball a favor de la pau a vàries zones del món, especialment a Sudan del Sud. Adjuntem tot seguit el text traduït a català:

 

Benvolgut professor Riccardi,

Voldria agrair-li la carta amb què va manifestar el seu suport a la meva crida per un alto el foc global per lluitar contra la pandèmica del covid-19.

Ha estat per a mi un estímul veure les respostes que la crida ha suscitat en diversos líders internacionals i governs de diferents llocs del món, en autoritats regionals de la societat civil, així com en líders i organitzacions religioses com la Comunitat de Sant'Egidio. Considero especialment important que la crida hagi suscitat respostes positives entre algunes parts que actualment estan en guerra.

Malauradament els conflictes segueixen i dificulten la nostra tasca per contenir la pandèmica de covid-19. Molts dels que haurien pogut atendre la petició d'alto el foc proven, més aviat, de guanyar posicions al camp de batalla. Estic segur que vostè comparteix les meves preocupacions per totes aquelles persones afectades desproporcionadament pels conflictes oberts i que són encara més vulnerables a causa del covid-19, sobretot les dones que  suporten el pes de la cura de la família, els infants, els refugiats, els desplaçats interns i tots els marginats.
Les Nacions Unides seguiran treballant juntament amb tots els actors dels conflictes, els governs i les personalitats influents per ajudar les parts bel·ligerants a passar de les declaracions de bones intencions o els intents d'alto el foc al fi de les guerres i la consecució de solucions polítiques duraderes. Aprecio enormement la disponibilitat de la seva organització per implicar líders religiosos, polítics i de la societat civil, així com d'altres xarxes per avançar en el camí de la pau, com ja han fet vostès recentment a Sudan del Sud i en altres escenaris.

El saludo atentament

 

Antonio GuterresEl Secretari General de l'ONU, Guterres, a Andrea Riccardi:
El Secretari General de l'ONU, Guterres, a Andrea Riccardi:
El Secretari General de l'ONU, Guterres, a Andrea Riccardi: