news

Racisme als EUA. Impagliazzo: lluita llarga i necessària, però que no sigui violenta. Entrevista a Vatican News

5 Juny 2020

RacismoUSa
Marco Impagliazzo

Comparteix-Ho

El president de la Comunitat de Sant’Egidio comenta la crida del Papa a l'audiència de dimecres, l'endemà de l'assassinat de George Floyd. Davant del nostre micròfon expressa preocupació per una societat que s'està trencant, però afirma que confia en els recursos de l'esperit democràtic fundacional dels Estats Units.

Segons els mitjans de comunicació americans, més de 10 mil persones han estat arrestades als EUA des que van començar les protestes per la mort de l'afroamericà George Floyd, ofegat durant un arrest a Minneapolis el 25 de maig passat a mans d'un agent de policia blanc en presència de tres policies més. "Tinc el cor trencat de veure la violència pels carrers d'Estats Units i de la ciutat de Nova York", ha dit el secretari general de l'ONU, Guterres: "Cal escoltar les queixes, però s'han d'expressar pacíficament, i les autoritats han de mostrar moderació en la seva resposta a les manifestacions".
Mentre la Comissió per a la Vida religiosa afro de la Confederació llatinoamericana de religiosos (Clar) expressa en un comunicat "unió fraterna amb els fidels afroamericans, a més de l'afecte a la família de George Floyd i d'una ferma condemna del racisme, el prejudici i la violència", els bisbes americans agraeixen al papa Francesc el seu "fort estímul pastoral i la garantia que els recordarà en la seva pregària", que va manifestar el Pontífex en una trucada telefònica a monsenyor José H. Gomez, arquebisbe de Los Angeles i president de la Conferència Episcopal d'Estats Units sobre el cas Floyd i els desordres que ha comportat.
(segueix llegint - IT)