news

30è Dia del Nen Africà. El programa "BRAVO" i el "dret d'existir" dels infants

16 Juny 2020

ÁfricaBRAVO
niñoscoronavirus

Certificats de naixement i prevenció del covid-19: salut i drets a l'Àfrica

Comparteix-Ho

El Programa BRAVO! (Birth Registration for All Versus Oblivion) de la Comunitat de Sant’Egidio, mitjançant la inscripció al registre civil, protegeix els infants africans de l'explotació i  de tota forma d'abús. El certificat de naixement és la base del "dret a existir", primera condició per defensar qualsevol dret. Amb iniciatives de sensibilització, BRAVO! renova el seu compromís en ocasió del 16 de juny, 30è Dia del Nen Africà.

Activitats en ocasió del 16 de juny, Dia del Nen Africà

Burkina Faso
El programa Bravo!, que duu a terme tasques d'inscripció al registre civil a 230 centres sanitaris, preveu per al dia 16 de juny les activitats següents:

● Noves reunions de sensibilització sobre la prevenció del covid-19 per a mares que van als centres sanitaris i les maternitats;

● Difusió d'anuncis i retransmissions per ràdio els dies 15 i 16 de juny a la regió Centre-Ouest sobre la importància d'inscriure els nounats al registre civil;

● Del 16 al 23 de juny, trobades de formació sobre la inscripció al registre civil com a protecció per a la infància, amb els caps comunitaris de les regions Centre, Centre-Ouest i Plateau Central, que inclou també la capital Ouagadougou.


Moçambic
El programa Bravo!, present a les maternitats de les províncies de Maputo, Sofala i Nampula, preveu les activitats següents:

● Reunions de sensibilització amb totes les mares que acudeixen a les maternitats sobre les mesures de prevenció del covid-19, i repartiment de mascaretes de cotó;

● Campanyes de sensibilització i d'inscripció als barris de les zones rurals on la Comunitat està present i on és més difícil per als pares accedir a les oficines de registre civil a causa del coronavirus.


Malawi
Malgrat les restriccions pel covid-19, segueix a Malawi la campanya d'inscripció als pobres de la província de Balaka. Guardant totes les precaucions, equips mòbils de BRAVO! segueixen el repartiment de certificats per a menors de 0 a 15 anys a Kalembo. 
L'última setmana s'han repartit més de 17.000 certificats i a partir del Dia del 16 de juny, s'entregaran 14.000 certificats més als pobles més remots del país. Perquè cap nen –i cap certificat– no es perdi!

Guinea Conakry
La setmana del 16 de juny es duran a terme campanyes de sensibilització sobre les mesures de seguretat i prevenció per al covid-19 i sobre la importància de la inscripció al registre civil de tots els nounats als cinc municipis de Conakry on està present BRAVO. 
 

16 de juny, Dia del Nen Africà
El Dia del Nen Africà (Day of the African Child), instituït el 1991 per la Unió Africana, recorda la massacre d'estudiants que va tenir lloc a Soweto (Sudàfrica) el 1976 durant les protestes contra la segregació racial a l'educació. S'ha convertit en un moment de reflexió i treball pels drets de la infància, al continent més jove del món.


Nota: Les imatges d'aquesta pàgina són anteriors a 2020 i a l'epidèmia de coronavirus.30è Dia del Nen Africà. El programa
30è Dia del Nen Africà. El programa
30è Dia del Nen Africà. El programa
30è Dia del Nen Africà. El programa
30è Dia del Nen Africà. El programa