news

Ganes d'escola: han començat les Escoles d'Estiu, els centres estiuencs per als infants de les Escoles de la Pau

26 Juny 2020 - ROMA, ITÀLIA

coronavirus
Escuela de la PazniñosEducaciónSummer school

Comparteix-Ho

Els infants tenen moltes ganes d'escola: ho veiem aquests dies en l'entusiasme dels infants de les Escoles de la Pau, feliços per tornar a estudiar i aprendre amb els joves voluntaris de les Escoles d'Estiu, els centres de Sant'Egidio que aquests dies ja estan en marxa a moltes ciutats.

L'Escola d'Estiu és una escola per conèixer el món

A l'Escola d'Estiu hi estudien amb els llibres de les vacances i amb kits personalitzats que han preparat els joves. Es posen al dia en les matèries bàsiques, però també deixen espai a l'ecologia, a l'educació alimentària, i especialment a l'educació sanitària. A través de jocs, els infants aprenen les regles per prevenir el contagi del coronavirus, per poder dur a terme les activitats de manera segura.

Escola de manera segura

Les aules tenen pocs infants que estudien amb un o dos joves. Els ambients estan ben ventilats i es dona prioritat a les activitats a l'aire lliure. Es desinfecten les mans sovint, la mascareta és obligatòria i cadascú té una bossa amb el material que utilitza.

La bellesa de l'escola

Molts infants tenen por el covid-19 i parlen amb nostàlgia de l'escola i de poder estar amb els altres infants. Al centre d'estiu demostren el seu desig d'aprendre coses noves. El tancament de l'escola els havia deixat un gran buit. Aquest ha estat un altre motiu pel qual molts estudiants de secundària i d'universitat han respost a la invitació de la Comunitat de donar classes als més petits per tal que poguessin recuperar el temps perdut, també a través del blog dels Joves per la Pau
Molts infants fills d'immigrants quasi havien oblidat la llengua i al principi els costava comunicar-se. D'altres, que viuen situacions familiars molt fràgils, estaven nerviosos i reflectien el clima de tensió que s'ha viscut aquests mesos de confinament. 

La "rutina" de sortir de nou cada dia sembla un somni, i també el retorn a un món de relacions i novetats que no poden faltar per créixer amb serenitat.Ganes d'escola: han començat les Escoles d'Estiu, els centres estiuencs per als infants de les Escoles de la Pau
Ganes d'escola: han començat les Escoles d'Estiu, els centres estiuencs per als infants de les Escoles de la Pau
Ganes d'escola: han començat les Escoles d'Estiu, els centres estiuencs per als infants de les Escoles de la Pau