news

El papa Francesc a l'àngelus: "La soledat dels ancians és un drama del nostre temps". Ens unim a les seves paraules. És inacceptable considerar-los un rebuig

29 Juny 2020

Papa Francisco
ANCIANOSSin ancianos no hay futuro

La Comunitat es referma en la seva posició sobre els ancians i rellança la crida contra la sanitat selectiva i a favor de la domiciliaritat

Comparteix-Ho

Les paraules de Francesc, que ha pronunciat avui a l'àngelus, sobre "moltes persones grans, que la família deixa soles, com si fossin material de rebuig" són una urgent invitació a tots nosaltres, a fills i parents de persones ancianes, i a tota la societat, a no abandonar-los, i a no menysprear el valor d'aquell que és més fràgil i d'edat més avançada.

Després de les morts registrades durant la pandèmia, sobretot en residències, que el Papa ha definit com "un drama del nostre temps", és a dir, "la soledat dels ancians" ha de ser la primera de les preocupacions de tothom, per construir una societat més humana.

La Comunitat de Sant’Egidio, convençuda que cal apostar més en la domiciliaritat de les cures, es referma en la seva posició sobre els ancians i rellança la crida "Sense ancians no hi ha futur", una aportació de la societat civil al disseny d'un nou model de sanitat i d'assistència.

Les paraules del papa Francesc a l'àngelus