news

Ètica de la persona i una renovada solidaritat intergeneracional: el president del Parlament Europeu, David Sassoli, dona suport a la Crida "Sense ancians no hi ha futur"

30 Juny 2020

ANCIANOS
Sin ancianos no hay futuro

Text de la carta

Comparteix-Ho

El president del Parlament Europeu, David Maria Sassoli, ha volgut expressar el seu reconeixement i el seu suport a la Crida "Sense ancians no hi ha futur" amb una extensa carta al seu primer firmant, Andrea Riccardi.

La preocupació per com "la nostra societat consumista està erosionant la consciència d'allò que dona valor a la vida, que sovint es valora només seguint criteris d'eficiència i utilitat" ha de fer –escriu Sassoli– que "ens reapropiem de les nostres arrels i posem al centre del pensament una ètica de la persona" i posa de manifest que "calen canvis valents i massius que impliquin la nostra societat i que demostrin un esperit de renovada solidaritat intergeneracional, per donar suport als joves i per protegir els ancians, que actualment són les principals víctimes d'aquesta pandèmia".

 

En aquestes setmanes cada vegada més persones s'adhereixen a la Crida, posant així de manifest que existeix una profunda exigència d'abandonar "la cultura del descart" i de promoure "una revolta moral per tal que la cura dels ancians canviï de direcció". 

 

TEXT DE LA CARTA

 

Distingit professor Riccardi,
Voldria agrair a la Comunitat de Sant'Egidio per haver impulsat la crida "Sense ancians no hi ha futur".
Vivim un temps de grans desafiaments. La pandèmica de covid-19 ha trasbalsat les nostres vides i en aquest moment és necessari no perdre de vista els nostres valors fonamentals.
Tal com ens recorda el papa Francesc, la nostra societat consumista està erosionant la consciència d'allò que dona valor a la vida, que sovint es valora seguint únicament criteris d'eficiència i utilitat.
Hem de reapropiar-nos de les nostres arrels i posar al centre del pensament una ètica de la persona que vagi més enllà de la simple lògica del benefici econòmic, abandonant la cultura del descart i assegurant que ningú no queri enrere.
Davant de les grans transformacions ecològiques i digitals que estem vivint, cal posar les persones al centre del debat i afrontar amb urgència la dimensió social pensant en nous models de desenvolupament, més justos i sostenibles.
Necessitem canvis valents i massius que impliquin la nostra societat i que demostrin un esperit de renovada solidaritat intergeneracional, per donar suport als joves i per protegir els ancians, que actualment són les principals víctimes d'aquesta pandèmia.
La crida que vostès impulsen, que posa l'accent en la urgència de canviar l'enfocament per no devaluar la vida d'aquells que tenen menys anys per endavant o pateixen alguna vulnerabilitat, és una iniciativa molt lloable que mereix suport i valoració.
Atentament,
David Maria SASSOLIÈtica de la persona i una renovada solidaritat intergeneracional: el president del Parlament Europeu, David Sassoli, dona suport a la Crida
Ètica de la persona i una renovada solidaritat intergeneracional: el president del Parlament Europeu, David Sassoli, dona suport a la Crida