news

L'ONU aprova una resolució d'alto el foc global per fer front a la pandèmia de covid-19, un avanç important per a la pau

2 Juliol 2020

Paz

Comparteix-Ho

La Comunitat de Sant'Egidio expressa el seu suport més convençut a la resolució que ahir va aprovar el Consell de Seguretat de les Nacions Unides a favor d'"un cessament immediat de les hostilitats a totes les situacions durant al menys 90 dies consecutius", per garantir l'assistència humanitària a la població afectada per conflictes i als refugiats, així com per lluitar contra la difusió del covid-19.

La resolució, que respon a la crida que va fer el passat 24 de març António Guterres demanant un "alto el foc global", és una important conquesta per a tots els que treballen per la pau, fruit d'una valuosa mediació impulsada personalment pel Secretari General de l'ONU en un temps ple de greus tensions internacionals.

La seva aprovació per unanimitat indica que només a través de l'acord i la col·laboració entre diferents països podrà la humanitat fer front a l'enemic comú de la pandèmia. Durant molts anys de treball per la pau la Comunitat de Sant'Egidio ha experimentat que la guerra és la mare de totes les pobreses, una realitat dramàtica en què tothom hi perd, començant pels més vulnerables. És especialment important l'al·lusió de la resolució als refugiats, ja que la seva situació ha empitjorat desproporcionadament en aquest temps de pandèmia.

Sant'Egidio es compromet a donar suport i a difondre la resolució, que serà adoptada formalment a tots els països en què, tot i els problemes del moment, se segueix lluitant per resoldre els conflictes i trobar una pau duradora.