news

Recomençar des de la solidaritat donant prioritat als més fràgils i al medi ambient. La declaració de la Comunitat de Sant'Egidio després del resultat del Fons de Recuperació

22 Juliol 2020

Covid-19
Europacoronavirus

Text del comunicat de premsa

Comparteix-Ho

 

Fons de Recuperació, Sant'Egidio: Recomençar des de la solidaritat donant prioritat als més fràgils i al medi ambient

 

El resultat obtingut per Itàlia a Brussel·les, exigeix ​​un canvi incisiu en el sistema en què es basen la societat i l'economia. Demanem a totes les institucions que no oblidin que en la fase més aguda de la pandèmia, l'element d'unió que ens ha permès resistir ha estat la solidaritat.

És a partir d'aquesta doncs, que hem de recomençar. Cal donar prioritat a aquelles intervencions que parteixen de les persones més fràgils i en risc. Cal començar de nou amb les persones més afectades pels efectes econòmics de la crisi i amb els sectors de la població que més han patit a causa del coronavirus, així com aquells que han perdut el seu treball. A més d'un enfortiment urgent del sistema nacional de salut cal repensar el sector social, i particularment, els serveis als ancians i infants, així com el suport a les famílies.

A més, cal centrar-se en el medi ambient i l'economia verda per tal d’aconseguir un canvi en la qualitat del creixement i com a força impulsora per a nous treballs. Cal donar garanties noves i més fortes a les famílies italianes, que han estat una referència important durant la crisi. Alhora, hem de preservar una qualitat de vida que restauri el futur a les noves generacions.

 

A la llum d'una pandèmia que ha posat en dubte moltes certeses, els italians han d'unir-se en un impuls comú de reconstrucció i solidaritat amb tots. No hi ha temps per perdre.