news

"Voldria invitar els joves a fer un gest de tendresa amb els ancians". El papa Francesc a l'àngelus demana no deixar sols els ancians i utilitzar la "fantasia de l'amor"

26 Juliol 2020

Papa Francisco
ANCIANOSSin ancianos no hay futuro

Comparteix-Ho

Voldria invitar els joves a fer un gest de tendresa amb els ancians, sobretot els que estan més sols, a casa i en residències, els que fa mesos que no veuen els seus sers estimats. Estimats joves, cadascun d'aquests ancians és el vostre avi! No els deixeu sols! Utilitzeu la fantasia de l'amor, truqueu-los per telèfon,  feu videotrucades, envieu-los missatges, escolteu-los i, sempre que sigui possible, i respectant les normes sanitàries, aneu també a veure'ls. Envieu-los una abraçada.

Amb aquestes paraules el papa Francesc va recordar la festa dels sants Joaquim i Anna, els "avis" de Jesús. I en acabar va dir: 
Ells són les vostres arrels. Si tallen les arrels d'un arbre, no creix, no dona flor ni fruit. Per això és important la unió i la connexió amb les vostres arrels. Allò que l'arbre té de florit, viu del que té sepultat, diu un poeta de la meva terra. Per això us invito a fer un fort aplaudiment als nostres avis, tots!

 

TEXT - Àngelus 26 del juliol de 2020