news

Els nous rostres de la fam que ha creat la pandèmia a Ciutat de Mèxic

30 Juliol 2020 - MÈXIC

México
coronavirusCovid-19

El País troba Sant'Egidio "al carrer" amb els pobres

Comparteix-Ho

 

A Ciutat de Mèxic la situació segueix empitjorant després d'una emergència sanitària de cinc mesos i les "cues de la fam" són cada vegada més llargues en una ciutat en què el 51% de la població ja vivia sense  poder satisfer les necessitats primàries –informa El Paíss, que ha trobat la Comunitat de Sant’Egidio mentre repartia aliments al carrer Génova, al barri Cuauhtémoc de la capital mexicana.

La demanda d'aliments creix, es presenten més de 600 persones cada vegada. La Comunitat hi reparteix aliments des de fa cinc anys, però la pandèmia ha transformat aquesta caritat: els àpats que reparteixen ja són més de mil i es reparteixen més dies. Ara repartir aliments pel carrer és la resposta a una nova pobresa i a situacions més extremes.

Només a la capital han perdut la feina 197.000 persones. A tot el país hi ha 12 milions d'aturats a causa de la crisi econòmica provocada per la pandèmia.

 

Els rostres de la crisis social i econòmica

Sergio, 47 anys, músic, és un dels últims que ha arribat. La seva vida abans de la pandèmia era estable, tenia feina, però ara queda lluny la idea de fer festes i el Sergio no té gaires recursos. "Em vaig veure en una situació ben complicada, mai no havia hagut de demanar menjar. Un dia vaig passar per aquí i vaig preguntar per a què era la fila, i m'ho van explicar".

Jorge, 34 anys, treballava en una fàbrica d'ampolles de plàstic, que el va fer fora a ell i a molts altres companys. Sense un sou, els estalvis es van acabar i després de dos mesos sense pagar el lloguer, el propietari el va desnonar. "És la primera vegada que vinc a un lloc a demanar ajuda i el primer cop que visc al carrer".

Socorro, 78 anys, va anar al centre de repartiment perquè li va dir una amiga. No pot seguir el consell de quedar-se a casa perquè paga un lloguer de 1200 pesos, i la seva pensió és de 1340. Abans venia joguines als mercats de carrer del seu barri, ara segueix lluitant per no acabar al carrer.

Font: El País