news

Ajuda humanitària i pau: a la República Centreafricana un enviament d'ajuda de Sant'Egidio sufoca una revolta

30 Juliol 2020 - REPÚBLICA CENTREAFRICANA

PazÁfrica central
La ayuda humanitaria

Comunicat de premsa

Comparteix-Ho

La solidaritat duu a la pau: darrerament, a Bouar, al districte occidental de la República Centreafricana, una missió humanitària de la Comunitat de Sant’Egidio ha aconseguit sufocar una revolta que desestabilitzava tota la regió fronterera amb el Camerun. Des de fa uns mesos un grup d'antics milicians, aïllats i sense recursos per viure a causa de la pandèmia de covid-19 havia tallat les vies d'accés a la ciutat de Bouar, important centre de la principal artèria comercial del país.

La Comunitat de Sant’Egidio, que treballa des de fa anys per afavorir la pau a la República Centreafricana, ha intervingut duent queviures i ajuda gràcies a un ajut econòmic de la FAI (Fondation Assistance Internationale). L'operació, en col·laboració amb la presidència de la República Centreafricana, ha tingut l'efecte de sufocar la revolta, reobrir l'accés a la ciutat i restablir la confiança en el desarmament en un país en què encara hi ha diversos grups armats actius.

El president Touadéra i les autoritats locals han expressat el seu agraïment per la intervenció resolutiva en una situació que corria el perillo de degenerar. Sant'Egidio, que des de 2017 participa en el programa de desarmament nacional, seguirà enviant ajuda també a altres prefectures i pobles del país.