news

Al Congo l'escola "Floribert Bwana Chui" reprèn les classes després d'un llarg confinament

17 Setembre 2020 - GOMA, REPÚBLICA DEMOCRÀTICA DEL CONGO

Floribert Bwana ChuiEducación

Comparteix-Ho

Al Congo la situació sociopolítica ha empitjorat sensiblement els darrers mesos a causa, entre altres motius, de la pandèmia de coronavirus.

La crisi econòmica, conseqüència del perllongat confinament, ha aturat molts projectes de desenvolupament i ha aguditzat les tensions entre la ciutat i el camp. La violència ha augmentat arreu i el principal blanc aquesta vegada sembla que són les escoles i els infants.

Alguns grups armats que havien signat una treva amb el nou govern han tornat a les armes. A finals d'agost va ser atacat un centre educatiu on estaven fent exàmens d'accés a cicles superiors i dos infants van ser assassinats.

Als pobres propers a Goma s'han intensificat els atacs amb segrestos de nens i de nenes, pels quals demanen un rescat monetari o que són explotats com mà d'obra infantil a mines clandestines, obligats a treballar com esclaus o allistats a la força en cossos militars.

Alhora que seguim amb preocupació aquesta situació, l'escola que duu el nom de Floribert Bwana Chui, del barri de Mugunda, ha reprès les classes respectant totes les mesures de prevenció contra el covid-19 amb els seus 400 alumnes.

Mentrestant,  16 joves que en els darrers anys han estudiat en aquesta escola, han passat els exàmens oficials i podran accedir a estudis superiors.Al Congo l'escola
Al Congo l'escola
Al Congo l'escola