news

Shaping Peace together: forgem junts la pau. Dia Internacional de la Pau, 21 de setembre #peaceday

21 Setembre 2020

Paz
Día Mundial de la Paz

Comparteix-Ho

Avui se celebra el Dia Internacional per la Pau, instituït per les Nacions Unides amb el vot unànime de l'Assemblea General el 1981. Des de llavors el 21 de setembre és un dia en què es renova la crida a un alto el foc global de 24 hores i s'organitzen actes educatius sobre el tema de la pau.

Enguany s'ha triat com a títol del Dia Internacional de la Pau "Shaping Peace Together", és a dir, "Forgem junts la pau", posant així un èmfasi especial en la necessitat d'una cultura de la compassió i de la col·laboració entre els pobles i els països davant de l'amenaça global de la pandèmia.

Construir, o més ben dit, plasmar la pau junts es correspon amb una vocació profunda de la Comunitat de Sant’Egidio i amb el seu mètode de treball en les relacions internacionals, un mètode que s'ha consolidat al llarg de molts anys de treball per resoldre conflictes.

La pau és una responsabilitat universal i tot el món ha de contribuir-hi amb el pensament i l'acció perquè –com va dir Joan Pau II la Jornada de pregària per la pau d'Assís del 27 d'octubre de 1986– "la pau és una obra oberta a tothom, no només als especialistes, als savis i als estrategs".

En celebrar aquest dia, Sant'Egidio renova el seu compromís diari per construir una cultura de la convivència, antídot eficaç contra la cultura de l'enemic, per invertir en l'educació dels infants i joves a través de les
Escoles de la Pau i el moviment dels Joves per la Pau, per fomentar el diàleg entre països i religions i per treballar per acollir refugiats i migrants, única solució al desafiament històric de les migracions, amarga conseqüència de les guerres, dels canvis climàtics i de la injusta distribució dels recursos del planeta.