news

"No more walls". A Berlín, infants i joves es manifesten per lluitar contra la lògica dels murs que divideixen el món

23 Setembre 2020 - BERLÍN, ALEMANYA

Escuela de la PazJóvenes por la Paz

Comparteix-Ho

"No more walls", prou murs. A Berlín, una colorida manifestació dels infants de l'Escola de la Pau de Sant'Egidio és l'ocasió per reflexionar sobre els murs que divideixen el món.
Entre el públic hi ha fins a 25 països diferents, entre amics i parents dels joves i dels infants que, des de l'escenari, han compartit els seus pensaments i les seves històries d'integració.
Paraules que volen lluitar contra la lògica dels murs, des de les fronteres armades i de filferro espinós a què han de fer front els refugiats del món fins als murs "invisibles" de la ciutat que separen només els pobres de la resta.
"El període del coronavirus ens ha demostrat que estem tots a la mateixa barca", diuen els organitzadors, que han dedicat una reflexió especial als refugiats de Lesbos, afectats pel greu incendi del camp de Mória. Els Joves per la Pau han explicat que en aquest període marcat per la pandèmia no han oblidat els que estan lluny i els que estan a prop, com els ancians que no podien sortir de casa i els infants que havien perdut el contacte amb l'escola.
L'acte ha comptat amb el testimoni de Somajah, de 10 anys, de l'Afganistan, que amb simplicitat ha dit: "És igual de quin color són les teves mans. Per fora semblem tots diferents, però per dins el nostre cor és igual". Mans que poden construir juntes la pau, ensenyen els més petits llançant el seu missatge als carrers de Berlín, amb totes les precaucions necessàries a causa del coronavirus.