news

El " noble treball de Sant'Egidio" per Àfrica i la pau al centre del col·loqui amb el secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, en una visita a la Comunitat

1 Octubre 2020 - ROMA, ITÀLIA

Paz
San EgidioUSa

Comparteix-Ho

 

"El treball de Sant'Egidio és noble perquè arriba on la política no pot arribar i aconsegueix el què la política no pot aconseguir". Així ho ha manifestat el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, al finalitzar la seva visita al centre de la Comunitat al Trastevere. Allà s’hi ha reunit, juntament amb Andrea Riccardi i Marco Impagliazzo, amb els responsables de les diferents àrees de compromís de Sant'Egidio arreu del món.

 

"És un honor per a mi ser en aquesta casa de pau, on vostès fan una feina extraordinària pels més necessitats de tot el món", ha dit en la seva primera salutació al jardí de Sant'Egidio, i responent a les paraules de benvinguda del president Impagliazzo.

 

Posteriorment, en una conversa bilateral amb alguns responsables de la Comunitat, s’han abordat diversos temes. Dos dels més importants, esmentats per Marco Impagliazzo a la fi de la visita: "la defensa de la llibertat religiosa, tant de les minories cristianes a Síria i en altres països, com dels musulmans rohingya que han hagut de fugir de Birmània a Bangladesh ". Un tema molt relacionat amb el compromís interreligiós de Sant'Egidio.

 

"El segon focus de la trobada - ha prosseguit el president de la Comunitat – ha estat sobre l'Àfrica i en particular sobre algunes accions de pau en què Sant'Egidio s’hi ha compromès. A destacar Sudan del Sud, pel qual es va signar a Sant'Egidio un alto el foc entre les diferents parts, compromís que es reprendrà la setmana vinent amb totes les delegacions, i per al qual s'espera també la fi de les sancions. I per suposat la gravíssima situació al nord de Moçambic, on les forces jihadistes estan destruint, matant a moltes persones (inclosos membres de la Comunitat de Sant'Egidio) i ja han desplaçat a uns 300.000 refugiats. Per això demanem als Estats Units que s'involucri políticament i doni suport a les activitats d'estabilització que està realitzant Sant'Egidio a la zona, a través de dos grans programes: el de salut per al tractament de la SIDA (DREAM) i el del registre en l'estat civil dels nens no reconeguts (Bravo!)”.

 

A banda dels temes esmentats, Sant'Egidio també ha defensat la causa de 4 ciutadans nord-americans condemnats a mort (un de blanc, dos afroamericans i un hispà) demanant al secretari d'Estat que intervingui amb el president Trump per sol·licitar l'indult presidencial. Una qüestió que forma part del compromís global per l’abolició de la pena de mort que la Comunitat porta molts anys perseguint.