news

Amb motiu del Dia Nacional de les Víctimes de la Migració, se celebra a Milà la pregària "Morir d'esperança"

8 Octubre 2020 - MILÀ, ITÀLIA

MIGRANTES

Comparteix-Ho

 

El diumenge 4 d'octubre, amb motiu de la Jornada Nacional de les Víctimes de la Migració i la presentació de l'Encíclica "Tutti fratelli" del Papa Francesc, es va celebrar a l'Església de San Vittore de Milà la vigília "Morir d'esperança". En aquesta, s’hi va fer memòria de tots aquells que han perdut la vida en els viatges a Europa i els Estats Units. Hi van participar representants de diverses Esglésies cristianes: Pare Ambrosij Makar (Església Ortodoxa Russa), Pare Samuel Aregahegn (Església Etíop), Pastora Anna Maffei (Església Evangèlica Baptista), Pare Ioan Radu (Església Ortodoxa Romanesa). També hi van ser presents un diaca de l'Església Anglicana i un representant de l'Església Valdesa.

En l'homilia, el degà del centre històric de l’Arxidiòcesi de Milà Gianni Zappa, va subratllar la necessitat per a tots d'"anar a l'altra riba" en referència a la por, el tancament i la indiferència cap als qui viuen en dificultat i busquen un futur diferent a Europa.

També hi van assistir refugiats acollits a Milà en els últims anys, molts dels quals freqüenten les Escoles de Llengua i Cultura Italiana de la Comunitat de Sant'Egidio. Ells van poder recordar als seus companys morts en aquests viatges.

S'estima que més de 40.900 persones han mort, des de 1990 fins avui, al mar Mediterrani o en altres rutes migratòries per via terrestre cap a Europa. Un recompte dramàtic, que va empitjorar encara més a principis de 2020 quan 528 persones, majoritàriament dones i nens, van perdre la vida venint principalment de Líbia, tot i la situació d'emergència causada per la Covid-19.Amb motiu del Dia Nacional de les Víctimes de la Migració, se celebra a Milà la pregària
Amb motiu del Dia Nacional de les Víctimes de la Migració, se celebra a Milà la pregària
Amb motiu del Dia Nacional de les Víctimes de la Migració, se celebra a Milà la pregària
Amb motiu del Dia Nacional de les Víctimes de la Migració, se celebra a Milà la pregària