news

Es reprèn el procés de pau a Sudan del Sud amb les converses a Sant'Egidio: la voluntat per al diàleg entre les diferents parts i un nou acord per l'alto el foc

14 Octubre 2020 - ROMA, ITÀLIA

Paz
Sudán del Sur

Vídeo de la roda de premsa (IT)

Comparteix-Ho

 

Aquest matí s'ha celebrat una roda de premsa a la Sala de la Pau de Sant'Egidio per donar a conèixer els resultats de les converses que van tenir lloc a Roma entre les delegacions del govern del Sudan del Sud i de l'oposició, amb l'objectiu d’avançar en acords de pau per al país.

 

(ANSA, 14 d'octubre): Un nou compromís de les dues parts en conflicte al Sudan del Sud per silenciar les armes en una renovada esperança de pau. La Comunitat de Sant'Egidio ha estat mediadora en aquest encontre. Properament, del 9 al 12 de novembre i el 30 del mateix mes a la seu de la Comunitat a Roma, s'organitzaran noves trobades de naturalesa militar i política. La trobada de naturalesa militar preveu la reunió de comandaments militars implicats i es garantirà que l'oposició formi part del seguiment de l'alto el foc. La trobada de naturalesa política conduirà a la signatura d'una declaració de principis. Entre els temes importants sobre els quals es provarà de trobar un acord hi ha el federalisme, la constitució, la seguretat, l'assignació de terres i la reconciliació.

 

En la roda de premsa celebrada avui a la seu romana de la Comunitat de Sant'Egidio, el secretari general Paolo Impagliazzo fou acompanyat pel delegat de govern del Sudan del Sud Benjamin Barnaba, i pel general Thomas Cirillo Swaka, líder del Moviment de la oposició del Sudan del Sud (Ssoma), una coalició de forces que no es van adherir als acords de pau d'Addis Abeba el 2018.

 

"Avui ha estat possible reconstruir la confiança entre les parts després de la pausa que ha representat la pandèmia, que lamentablement ha significat la represa dels enfrontaments", ha dit Impagliazzo en referència a les negociacions de l'alto el foc de gener i febrer d'enguany. Impagliazzo també ha agraït als observadors internacionals presents a la reunió.

 

El delegat de govern del Sudan del Sud ha recordat les paraules del Papa Francesc, que va convidar a les parts bel·ligerants del país a centrar-se "en el que uneix i no en el que divideix". Barnaba també ha expressat el seu "profund agraïment a la Comunitat de Sant'Egidio, que ha facilitat la trobada, reiterant "l'interès per l'estabilitat i la pau per trobar una solució al patiment del poble" i assenyalant el "diàleg" com a "únic camí".

 

Per la seva banda, el general líder del SSOMA ha assegurat que les forces de la oposició "estan compromeses amb el diàleg amb el govern per trobar una solució al conflicte en la regió". També ha afegit: "Durant les negociacions hi ha hagut discussions fructíferes" i ha agraït la trobada a totes les faccions de pau.

(ANSA).