news

Dolor i indignació pel gravíssim atemptat als fidels de la catedral de Niça. Cal protegir els llocs de culte i la convivència, i treballar per evitar un nou i perillós "xoc de civilitzacions"

29 Octubre 2020 - FRANÇA

Terrorismo
violencia

Comparteix-Ho

El gravíssim atac a la catedral de Niça, que ha provocat la mort de tres persones, ha deixat diversos ferits i ha fet aflorar la pena per les víctimes i l'afecte pels seus familiars, suscita gran indignació i requereix una ferma condemna per part de tothom.

La Comunitat de Sant’Egidio transmet el seu afecte al poble francès i a la diòcesi de Niça, objectiu d'aquest darrer atac d'insensat i bàrbar terrorisme. Alhora, convida els creients de totes les religions, especialment els cristians i els musulmans, a dissociar la religió de qualsevol forma de violència perpetrada en nom de Déu. Com a xarxa d'homes i dones vinculats a l'"esperit d'Assís" vam signar el 20 d'octubre a Roma, davant del papa Francesc i de destacats líders cristians, musulmans i d'altres religions, una solemne crida per la pau que ens comprometem a fer valer en qualsevol ocasió.

És absolutament necessari evitar noves i perilloses instrumentalitzacions de les religions i posar fi a l'intent d'arribar a un nou "xoc de civilitzacions" dictat per motius econòmics, polítics i ideològics que, lluny d'autèntiques expressions de fe, té com a objectiu minar la convivència i la integració construïdes no sense problemes al llarg dels anys a Europa.

Els llocs de culte, com esglésies, mesquites i sinagogues, representen, també simbòlicament, els primers espais que cal preservar i salvar de la violència, perquè els llocs de pregària són espais en què es prohibeix l'odi i en què Déu és el nom de la pau.