news

El president de Malawi Lazarus Chakwera rep a una delegació de Sant'Egidio: s'obre un col·loqui sobre salut i drets per a un futur pacífic al país africà

30 Octubre 2020 - BLANTYRE, MALAWI

PazÁfricaMalawiSan Egidio

Comparteix-Ho

 

El 27 d'octubre una delegació de la Comunitat de Sant'Egidio fou rebuda pel nou president de la República del Malawi, Lazarus Chakwera. Aquest, fou proclamat vencedor de les eleccions presidencials el passat 27 de juny, després de la cancel·lació de les anteriors eleccions, al maig de 2019. El seu nomenament ha estat definit per a molts com un "exemple de democràcia a l'Àfrica".

 

Entre els temes de la conversa, hi va haver mencions a la gran feina dels Programes DREAM i BRAVO! que el president valora molt, juntament amb el compromís de Sant'Egidio amb els més febles, els ancians, els presos i els infants. En particular, el president va destacar la importància de la feina que realitza la Comunitat de Sant'Egidio amb els nens del carrer, moltes vegades subjectes a violència i embarassos precoços, i va prometre una aliança amb les institucions per a reduir aquest fenomen.

El president Chakwera recordà també amb afecte la trobada de la Pregària per la Pau celebrada a Lilongwe el 2018. En aquesta trobada, ell va poder participar-hi com a pastor de l'Església Evangèlica Pentecostal i com a president de les Assemblees de Déu del Malawi. Ara, espera que es pugui repetir la trobada novament en un "era post-Covid", per a continuar plegats el compromís amb la reconciliació, el diàleg i la pau.