news

Els cent anys de la Maria en una casa família de Sant'Egidio a Roma: cura, tecnologia i creativitat per a una celebració especial

10 De Novembre 2020 - ROMA, ITÀLIA

ANCIANOS
cohousingCovid-19

Comparteix-Ho

Complir 100 anys és una ocasió extraordinària que mereix una gran festa. Fins i tot en època de Covid.

Per això, a la casa família de Sant'Egidio a Largo Magnagrecia a Roma, s'ha organitzat una festa per celebrar-ho. El 8 de novembre la Maria va celebrar el seu segle de vida: creativitat, tecnologia i molt d'afecte. I la festa va sortir molt bé.

Una festa especial per a algú especial. Maria és, per a molts, una "mestra" de tenacitat i amor per la vida, especialment per als joves que freqüenten la casa família. Els seus amics expliquen:

 

"Quan la vam conèixer estava internada en un centre de salut però el seu somni era viure en una casa. Per descomptat, hi havia moltes dificultats: la vellesa, haver de moure’s en cadira de rodes, la necessitat de tenir algú que l'ajudés amb les necessitats diàries. No obstant això, Maria persistí amb tenacitat: el seu somni havia de fer-se realitat. Als 97 anys, l’hem rebut a la casa família a Largo Magnagrecia i aquí la vida ha començat de nou per a ella, tal com la va somiar. Maria havia estat mestra i aquí ha començat a forjar vincles importants, sobretot amb els més joves".

 

Tots aquests amics es van posar - virtualment - al seu voltant per al seu aniversari. La festa va començar amb la projecció d'un vídeo on es recollien les fotos dels moments més bonics passats junts i els múltiples missatges de felicitació dels seus amics. No faltava ningú. Fins i tot el Papa Francesc, que li va donar la seva benedicció pel centenari.

 

I Maria, va respondre a tots amb aquest vídeo: