news

El cardenal Antoine Kambanda, arquebisbe de Kigali, visita Sant'Egidio després d'haver celebrat a Santa Maria in Trastevere amb la comunitat rwandesa

30 De Novembre 2020

Iglesia Catolica
RuandaAndrea RiccardiVincenzo Paglia

Comparteix-Ho

 

L'arquebisbe de Kigali, mgr. Antoine Kambanda, va celebrar la seva primera missa com a cardenal amb la comunitat rwandesa el passat diumenge 28 de novembre a Santa Maria in Trastevere.

 

A la fi de la litúrgia, la visita a Sant'Egidio i la trobada amb Andrea Riccardi i Mons. Vincenzo Paglia, va ser una oportunitat per recordar una amistat de molts anys.

 

El cardenal Kambanda va conèixer la Comunitat al 1994, any marcat pel terrible genocidi a Rwanda. En aquells dies, ell era estudiant a Roma. La trobada es va donar durant el Sínode Africà per demanar la pau al seu país.

 

Des de llavors, l'amistat ha continuat. A part de les trobades freqüents a Rwanda, també ha participat (després de la seva ordenació episcopal) a les conferències "Cristians i Pastors per l'Església del Demà". En aquestes, s’hi reuneixen anualment els bisbes propers a la Comunitat de Sant'Egidio per a una reflexió comuna a Roma.

 

La seva ordenació com a cardenal (la primera en la història de l'Església de Rwanda), és un signe d'esperança per a un país africà que en la seva història recent ha patit molt per les divisions i l'odi ètnic. A Rwanda, l'Església té un paper important per a la reconciliació i la pau.