news

Nota de premsa: el Nadal de Sant'Egidio amb els pobres, en plena pandèmia

23 Desembre 2020

#NavidadParaTodos

Regals i àpats nadalencs a Itàlia i a tot el món per no oblidar ningú. Acte especial a Santa Maria de Trastevere

Comparteix-Ho

En plena pandèmia pandèmia, la Comunitat de Sant’Egidio, també enguany, passarà el Nadal juntament amb els pobres i els fràgils dels quals és amiga des de sempre. La pandèmia actual, amb les pertinents normes de distanciament i prevenció, no impedeix que passem el Nadal amb les persones que més necessiten tenir algú al seu costat aquestes festes. Ben al contrari, ens convida a fer que aquest Nadal del 2020 sigui un esdeveniment més intens.

Per això, durant totes aquestes festes nadalenques, la Comunitat de Sant’Egidio ha organitzat moments de repartiment de paquets d'aliments i de regals a Itàlia, a tot Europa i a la resta de continents, afectats tots ells per l'emergència comuna de la covid-19. El Nadal passat érem 60 mil a Itàlia i més de 200 mil a tot el món. Profundament convençuts que no ens salvem sols, juntament amb molts voluntaris, sobretot joves, que s'han unit a nosaltres aquests mesos, també enguany volem ajudar moltes persones sens llar, molts ancians, famílies que s'han empobrit amb la crisi i tots aquells que esperen una senyal per renéixer junts.

A Santa Maria de Trastevere, on va tenir lloc el primer dinar de Nadal amb els pobres el ja llunyà 1982, tindrà lloc, a les 12.30 h, un esdeveniment especial amb uns cent pobres:  encara que no fem el gran banquet a què estàvem acostumats –per les normes anticovid–, viurem una festa encara més intensa amb lliurament de regals i un àpat nadalenc especial per endur preparat amb material reciclable.