news

Dolor i indignació per l'execució de la Lisa Montgomery, que s'ha dut a terme malgrat les nombroses peticions en contra i d'una breu suspensió. Seguim lluitant per refermar el valor de tota vida.

13 Gener 2021

Pena de muerte

Comparteix-Ho

La Comunitat de Sant’Egidio, juntament amb tots els que aquests dies han participat en la lluita per salvar la vida de la Lisa Montgomery, expressa el seu dolor més profund i la seva indignació per la cruel decisió d'executar-la malgrat la petició de suspendre l'execució per comprovar el seu estat de greu desequilibri psíquic.

Es tracta d'un acte que només manifesta un desig de venjança "legal" , que no té res a veure amb la justícia, perquè la justícia sempre lluita per la vida.

 

L'horror d'aquesta mort no guareix les ferides provocades per la violència, però sí que injecta dosis d'odi i de desesperació en una societat que necessita sensatesa, justícia rehabilitadora, misericòrdia i perdó.

 

Esperem que aquesta perversa decisió de restablir les execucions federals es revoqui aviat i s'obri un temps de respecte per la vida després de tanta mort.

La Comunitat de Sant’Egidio dona les gràcies a tots els que han lluitat amb nosaltres, que han firmat i difós la petició per salvar la Lisa, i convida a tothom a reforçar el treball per la vida i contra tota forma de pena de mort.