news

El papa Francesc, a l'àngelus del Diumenge de la Paraula, recorda l'Edwin, un sensesostre que va morir de fred a Roma

24 Gener 2021

Las palabras del Papa Francisco
Papa Francisco

Comparteix-Ho

En acabar l'àngelus d'avui, 24 de gener, el papa Francesc, després de recordar la festa de la Paraula de Déu a què està dedicat aquest diumenge, ha recordat l'Edwin, un home sensesostre que va morir de fred fa uns dies a Roma, no lluny de Sant Pere. Aquestes són les seves paraules:

Estimats germans i germanes,

Aquest diumenge està dedicat a la Paraula de Déu. Un dels grans dons del nostre temps és el redescobriment de la Sagrada Escriptura a la vida de l'Església, a tots els nivells. La Bíblia mai no ha estat tan accessible a tothom com avui: en totes les llengües i ara també en els formats audiovisuals i digitals. Sant Jeroni, de qui no fa gaire vaig recordar el 16 centenari de la mort, diu que qui ignora l'Escriptura ignora Crist (cfr. In Isaiam Prol.). I viceversa, és Jesucrist, el Verb fet carn, mort i ressuscitat, qui ens obre l'enteniment a la comprensió de les Escriptures (cfr. Lc 24,45). Això succeeix especialment a la Litúrgia, però també quan preguem sols o en grup, especialment amb l'Evangeli i amb els Salms. Dono gràcies a les parròquies i les animo en el seu esforç constant per educar a l'escolta de la Paraula de Déu. Que mai no ens falti la joia de sembrar l'Evangeli! I torno a repetir: tinguem el costum, tingueu el costum de dur sempre un petit Evangeli a la butxaca, a la bossa, per poder-lo llegir durant el dia, al menys tres o quatre versets. L'Evangeli sempre amb nosaltres.

El passat 20 de gener, a pocs metres de la plaça de Sant Pere, van trobar mort a causa del fred un sensesostre nigerià de 46 anys que es deia Edwin. La seva història s'afegeix a la de molts altres sensesostre que han mort darrerament a Roma en les mateixes circumstàncies dramàtiques. Preguem per l'Edwin. Que ens serveixi d'advertiment allò que va dir sant Gregori el Gran que, davant de la mort per fred d'un captaire, va afirmar que aquell dia no se celebrarien misses, perquè era com Divendres Sant. Pensem en l'Edwin. Pensem què va sentir aquell home de 46 anys enmig del fred, ignorat per tothom, abandonat, també per part nostra. Preguem per ell.

Mira-ho a Youtube