news

Menjar per a tothom a Munic, mentre la pobresa augmenta a Alemanya

31 Maig 2021 - KREISFREIE STADT MÜNCHEN, ALEMANYA

Sin hogarComedorCovid-19

Comparteix-Ho

En els últims mesos, el menjador de Sant'Egidio al districte cèntric de Schwabing a Munic s'ha convertit en un punt de referència per a les persones sense llar a tota la ciutat. Mentre algunes altres organitzacions, comerços i serveis públics estaven tancats, el menjador va obrir encara més les seves portes, tant és així que actualment cada cap de setmana es reparteixen més de 600 àpats calents per emportar.

S'han servit 20.000 àpats en aquest temps de pandèmia. Per celebrar-ho, es va oferir un ram de flors i una targeta de felicitació a Ernst S, un ancià que ve des de fa anys al menjador, que rebé també el seu àpat número vint mil.

Des de l'inici de la crisi de Covid-19, el nombre d'assistents al menjador ha crescut. El menjar, ofert gràcies a les contribucions de nombroses donacions, ja no es distribueix només els dissabtes, sinó també els diumenges.

Com observa Ursula Kalb, responsable de la Comunitat de Munic, molts d'ells són nous pobres, especialment persones amb treballs precaris que van quedar sense ocupació durant la pandèmia i que van perdre les seves llars, i també molts ancians. Ningú s'oblida, es manté el contacte amb tots. No només s'ha multiplicat el nombre de persones necessitades, sinó també el nombre de voluntaris, de totes les edats, molts del barri mateix, que, sorpresos de veure la cua cada setmana, s'han adonat de la creixent necessitat i s'han sumat al compromís de la Comunitat.Menjar per a tothom a Munic, mentre la pobresa augmenta a Alemanya
Menjar per a tothom a Munic, mentre la pobresa augmenta a Alemanya
Menjar per a tothom a Munic, mentre la pobresa augmenta a Alemanya