news

Una delegació de Sant'Egidio viatja a Mali per obrir noves vies de diàleg

7 Agost 2021 - BAMAKO, MALI

Mali
Paz

Comparteix-Ho

Una delegació de la Comunitat de Sant’Egidio ha visitat Mali en un moment especialment difícil de la seva història. El país sahelià viu una fase complicada, amb una consecució de cops d'Estat (dos en menys d'un any) i una perdurable inestabilitat. Segueix havent-hi una forta alerta per la presència de formacions gihadistes a les regions del nord i del centre del país, amb nombrosos atacs contra la població civil i les forces de les Naciones Unides (MINUSMA). Després dels cops d'Estat, a més, Mali va ser expulsada de la Unió Africana i de l'ECOWAS (comunitat d'Estats de l'Àfrica occidental).
La delegació es va reunir amb les autoritats de transició i amb les autoritats religioses del país per buscar noves vies de diàleg entre forces polítiques i comunitats ètniques i per donar suport al procés de transició que hauria de dur el país, en el termini d'un any, a eleccions i a la redacció d'una nova constitució.
 

Mauro Garofalo (Sant'Egidio) amb el primer ministre Choguel Maïga (a la primera foto) i amb l'imam Mahmoud Diko i l'exdiputat Baba Hama Khan (a la segona)Una delegació de Sant'Egidio viatja a Mali per obrir noves vies de diàleg
Una delegació de Sant'Egidio viatja a Mali per obrir noves vies de diàleg