news

Els corredors humanitaris, un model per a Europa. Declaracions del primer ministre italià Mario Draghi al Senat

20 Octubre 2021

corredores humanitarios

Comparteix-Ho

El discurs que ha fet avui al Senat el president del consell de ministres italià, Mario Draghi, sobre la necessitat d'"incentivar canals d'immigració legals" és molt important. Ha destacat especialment que Europa "hauria de fer més, seguint, per exemple, el model dels anomenats corredors humanitaris".

És un reconeixement d'una millor pràctica de la societat civil, totalment autofinançada, que funciona perquè és capaç de combinar la necessitat de salvar els que fugen de guerres i condicions de vida insostenibles, amb l'exigència de posar en marxa itineraris d'integració.
Així ho demostren el fet que en cinc anys hàgim aconseguit dur a Itàlia, França, Bèlgica i el principat d'Andorra gairebé quatre mil persones dels camps de refugiats del Líban, d'Etiòpia i de l'illa de Lesbos.
Esperem que es concretin aviat nous corredors humanitaris per salvar les persones que hi ha en camps de detenció de Líbia i que són víctimes de la greu crisi humanitària que s'ha desfermat a l'Afganistan. La nostra Comunitat seguirà treballant en aquesta direcció sabent que cal que s'obrin alhora altres "canals d'immigració legals", com els que s'esperen des de fa anys per motius laborals, que avui són encara més necessaris per respondre de manera adient a la recuperació econòmica.