news

Nova arribada de 46 refugiats desde Lesbos a Grecia amb els corredors humanitaris

30 De Novembre 2021 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitarios

Seràn rebuts i inserits en vies d'integració específiques - Entre ells hi ha alguns menors no acompanyats

Comparteix-Ho

Aquest matí, han arribat a Fiumicino 46 persones de l'illa de Lesbos a Grècia, pertanyents a diferents nacionalitats, entre les quals hi ha l'Afganistan, el Camerun, el Congo, l'Iraq, Síria, Somàlia i el Sudan del Sud, mitjançant els corredors humanitaris. Són sol·licitants d'asil i refugiats en condicions especialment vulnerables, que han passat molts mesos, de vegades anys, als camps de refugiats de Grècia després d'haver afrontat travesses molt difícils per Àfrica, Àsia o l'Orient Mitjà, patint maltractaments, explotació i violència.

Les famílies i les persones soles, inclosos 3 menors no acompanyats (el més jove és un nen sirià de només 12 anys) seran rebuts a diferents regions (Lacio, Campània, Llombardia, Marques, Puglia, Sardenya, Sicília, Vèneto). Tots comencen un camí d'integració: per a menors mitjançant la matriculació immediata a l'escola; i per a adults amb l'aprenentatge de la llengua italiana i, un cop obtinguin l'estatut de refugiat, amb la inserció al món laboral.

Comptant les famílies de refugiats sirians que el Papa Francesc va portar a Roma a la tornada del viatge a Lesbos el 16 d'abril del 2016, ja són 215 els refugiats de Grècia que han estat acollits i integrats a Itàlia gràcies al model dels corredors humanitaris. Avui poden mirar amb confiança i serenitat el seu futur.

 

AJUDA ELS CORREDORS HUMANITARIS AMB UNA DONACIÓ >>