MANIFEST DEL PAÍS DE L'ARC IRIS

niños

Comparteix-Ho

El País de l'Arc Iris

Som infants de tota la terra i volem canviar el món.
Tal com és ara no ens agrada. Està ple de coses boniques però hi ha molta gent que pateix per culpa de la gana, de la guerra, per un color de pell diferent, perquè el fort vol esclafar el dèbil. El nostre planeta és ple de coses boniques però cada vegada té més deixalles, l'aire està cada vegada més contaminat i l'aigua, més bruta.

Volem un món més just i més humà, sense divisions entre els pobles, entre persones blanques, negres, grogues i de pell fosca, entre rics i pobres, entre joves i ancians. Volem construir un món més net, on la contaminació no faci tornar grocs els boscos i marró l'aigua, on hi hagi lloc per a tots els colors i per a tota la gent.

Volem viure en pau. No ens agrada créixer en un món amb guerra, perquè és una ximpleria i fins i tot el que guanya pateix i sempre té por. I volem dir a tothom que és més important salvar la terra que tenir molts diners. I és millor tenir una samarreta i unes sabates menys que permetre que els infants de molts llocs del món treballin com esclaus.

Som amics de tothom, fins i tot d'aquells que ningú no vol tenir a prop. 
Som amics dels ancians, perquè no és just que estiguin sempre sols.
Som amics d'aquells infants que diuen que són "diferents", perquè, encara que no sàpiguen córrer o parlar, són com nosaltres. Som amics dels estrangers, d'aquells que volen fer tornar a casa seva, tot i que moltes vegades, de casa no en tenen. Som amics de la natura, amics de debò, no dels que cremen els boscos i embruten el mar. 

Som molts, però no som tots iguals. Som de molts colors i de totes les edats, però no per fer la guerra entre nosaltres. Ens comprometem a créixer junts i a no deixar que persones violentes robin la infància als infants.

Sembla difícil però és fàcil. Som capaços de fer coses de tots els colors. 
Blanc: netegem el món. Vermell: amistat i solidaritat. Groc: el sol que ens uneix. Verd: l'herba que trepitgem quan juguem. Blau: com la nit que ja no ha de fer por a ningú. Són els colors del futur. Són els colors de Déu. 

És el país de l'arc iris.

Roma, 4 d'octubre de 1998