Rome 2020: Niemand redt zichzelf alleen. Vrede en broederschap

Rome 2020
Niemand redt zichzelf alleen
Vrede en broederschap

De verschillende religies, die uitgaan van de erkenning van de waarde van ieder mens als een schepsel dat geroepen is om een zoon of dochter van God te zijn, bieden een waardevolle bijdrage aan het opbouwen van broederschap en het verdedigen van gerechtigheid in de samenleving.

In de geest van deze woorden van paus Franciscus in de encycliek 'Fratelli Tutti' organiseert de Gemeenschap van Sant'Egidio de Internationale Ontmoeting van het Gebed voor de Vrede tussen de grote wereldreligies getiteld: 'Niemand redt zichzelf alleen – Vrede en broederschap'.

De bijeenkomst vindt plaats op het Piazza del Campidoglio in Rome op 20 oktober 2020. Omwille van de maatregelen ter preventie van besmettingen is het uitsluitend mogelijk om de bijeenkomst op uitnodiging bij te wonen. Daarom wordt het evenement online uitgezonden via het web en de sociale media kanalen van de Gemeenschap van Sant'Egidio.

 

U kunt zich inschrijven voor de online bijeenkomst via het formulier op deze pagina. U ontvangt dan uw persoonlijke badge met de lnks naar de sociale media en de QR code om deel te nemen aan het online evenement, en ontvangt updates, nieuwsberichten en notificaties van de streamings.

KLIK HIER

 

 

PROGRAMMA

- 16:00 uur
Aankomst van de religieuze vertegenwoordigers op de verschillende plaatsen van gebed.
Het oecumenische gebed van de christenen vindt plaats in de basiliek van Santa Maria in Aracoeli.

- 17:15 uur
Vredesoptocht
Een korte processie van de plaatsen van gebed naar het Piazza del Campidoglio.

- 17:30 - 19:00 uur
Slotceremonie

Toespraken
Getuigenissen
Voorlezen en overhandigen van het Appel van de Vrede 2020
Aansteken van de kaarsen
Uitwisselen van een teken van vrede 'op afstand'

De sociale mediakanalen om het evenement te volgen