news

De La Rambla, el manifest per la pau dels joves de Sant'Egidio

26 Agost 2017 - BARCELONA, ESPANYA

BarcelonaJóvenes por la PazJovenes

El missatge dels Joves per la Pau durant la commemoració de les víctimes de l'atemptat de Barcelona

Comparteix-Ho

El divendres 25 d'agost, més de 500 Joves per la Pau de Sant'Egidio es van reunir a La Rambla de Barcelona per recordar a les víctimes de l'atemptat que va tenir lloc el pasat 17 d'agost a la capital catalana. Durant la commemoració, els joves van llegir un manifest de pau:

Comunitat de Sant’Egidio
Trobada Europea de Joves per la Pau
“More Youth, More Peace”

Nosaltres, joves per la pau europeus d'Itàlia, Espanya, Alemanya, Bèlgica, França, Portugal, Països Baixos, Anglaterra i Suïssa, juntament amb els representants de joves per la pau d'Amèrica, Àfrica i Àsia, ens hem reunit amb la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona.

Després de l'horror de l'atemptat terrorista de Barcelona volem manifestar la nostra voluntat de pau i el nostre compromís d'ajudar a construir la societat de la convivència. Novament hem triat el diàleg i la solidaritat amb els més pobres i febles de la nostra societat per construir un futur en pau i convivència a Europa i arreu del món.

Cada vegada que un pobre és menyspreat, cada vegada que un estranger pateix per la violència a les nostres ciutats, cada vegada que un ancià és oblidat o no se'l té en compte, cada vegada que una persona és jutjada pel seu origen, per la seva religió o perquè és diferent, s'obre un camí d'odi i violència en el cor de les persones.

Estem convençuts que només el diàleg i la integració obren el camí de la pau. Volem vèncer el mal amb el bé, volem que el perdó triomfi per sobre de la venjança. Per tot això volem contribuir activament a crear una Europa en què tots puguem viure junts: un món sense racisme!.

Després d'escoltar la veu dels pobres, dels infants, de les joves generacions, dels ancians, dels refugiats que fugen de la guerra, diem amb força: no a la violència i a la guerra! No podem viure sense escoltar el crit de dolor dels innocents!.

Els joves som una força de pau per al futur. Ens hem d'unir i hem de ser molts més. “More Youth, More Peace.” De vegades es diu que els joves estem distrets, que som individualistes o que estem poc compromesos. Sentim la responsabilitat del futur i volem comunicar als nostres coetanis i a les altres generacions la importància de rebutjar tota forma de racisme, discriminació o menyspreu contra qualsevol persona i contra la vida per construir la civilització de la convivència.

Que s'obri finalment un temps nou en què el món globalitzat sigui una família de pobles. Que s'exerceixi la responsabilitat de construir una pau de debò, que previngui els conflictes amb la solidaritat, que venci els odis i superi les barreres amb la trobada i el diàleg. No hi ha res impossible si ens adrecem a Déu en la pregària. Tots podem ser artesans de pau a la nostra estimada Europa i al món.

Els joves europeus volem la pau: “More Youth, More Peace”.

Barcelona, 25 d'agost de 2017

 

EL VIDEO ÍNTEGRE de la marxa dels Joves per la Pau a Barcelona