news

Més dificultats pels més pobres per trobar, conservar o quedars-e en una casa

1 Febrer 2018 - BARCELONA, ESPANYA

BarcelonaSolidaridadPOBRESDónde 2018

Presentació de la guia ON 2018

Comparteix-Ho

guia on menjar dormir rentar-se barcelonaS’ha presentat la guia “ON menjar, dormir, rentar-se 2018”, rebatejada com la “Guia Michelin dels pobres”, que ha arribat a la 14ena Edició a Barcelona. A partir d’aquesta edició, la guia es una brúixola per orientar-se a la ciutat que es pot portar a la butxaca com a llibret o en el mòbil.
Es pot obtenir la guia impresa,  i en suport informàtic es pot descarregar la (App): “Guia DONDE comer, dormir, lavarse” Barcelona 2018.

Disponible en Google Play

S’ha subratllat l’augment de la presència de persones “sense sostre”, amb un increment dels menors i de persones toxicòmanes. El gran problema és “on dormir”, lligat al problema de l’habitatge. “Estan creixent les dificultats de moltes persones amb una situació econòmica fràgil o inestable per trobar, conservar o quedar-se en una casa. És una realitat per persones soles, ancians, persones i famílies amb treballs precaris que no arriben a final de mes, estrangers i sobretot per persones que ja tenen allotjaments precaris o estan al carrer”».

guia on menjar dormir rentarse 2018També s’ha insistit en la necessitat d’augmentar el nombre de petits habitatges (habitacions i petits apartaments) per llogar a persones “sense sostre” o amb risc de quedar-se al carrer. Per altra banda, augmentar els centres de “baixa exigència”.  És un esforç que s’ha subratllat que va unit a la necessitat d’acompanyar les persones i integrar-les a la societat. Moltes persones que han sortit del carrer i d’altres situacions critiques es superen amb projectes d’acompanyament personal.

S’ha recordat que desenes de sense sostre, juntament amb els seus amics, voluntaris, es troben cada any per aquestes dades a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per la memòria de Rafael i Antonio i de tots els que moren al carrer pel fred i a causa de la duresa de la vida al carrer. El Rafael va morir el 30 de desembre de 1996 i l’Antonio, l’endemà, ambdós a causa del fred en una de les nits més gèlides de l’any a Barcelona. Tenien 45 i 60 anys. La Comunitat de Sant’Egidio va recordar-los amb una cerimònia en la que va participar el bisbe Joan Carrera i des de llavors se’n fa memòria cada any..
guia on menjar dormir rentarse
Aquesta memòria forma part del moviment de solidaritat i memòria que la Comunitat de Sant’Egidio va començar arrel de la mort de Modesta Valenti a Roma el 31 de gener del 1983, i que s’ha estès per Itàlia i tota Europa.

Reportatge de TV3 (01/02/2018):