news

Carta del gran imam d’Al Azhar, Ahmed Al Tayyeb, a la Comunitat de Sant’Egidio després de la trobada d’Abu Dabi

23 Febrer 2019

Comparteix-Ho

Després de la Conferència internacional “Human Fraternity” d’Abu Dabi, que va acabar amb l’important document sobre la “Fraternitat Humana per la pau mundial i la convivència comuna”, que van firmar amb el papa Francesc, Ahmed al-Tayyeb, gran imam d’Al Azhar, va escriure una carta a l’Andrea Riccardi en què va destacar la importància de la llarga relació de diàleg i de fraternitat amb la Comunitat de Sant’Egidio. A la seva carta, Al Tayyeb manifesta la seva alegria i el seu agraïment per la “fidel amistat” i per la “perseverança en reforçar els llaços de fraternitat que van ser les bases per crear el document sobre la ‘Fraternitat humana’ d’Abu Dabi”.

La Comunitat de Sant’Egidio manifesta el seu agraïment per aquesta carta i per una amistat de més de 10 anys, en què hi ha hagut nombroses ocasions de trobada i de diàleg, així com moments significatius com la participació a les Trobades Internacionals de Pregària per la Pau i la visita al lloc de l’atemptat del Bataclan, a París.

La traducció íntegra de la carta és la següent:

 

El Caire, 20 de febrer de 2019

Estimat germà, professor Andrea Riccardi

Rebi la meva més calorosa salutació.

En ocasió de la visita del pare Vittorio i de la nostra germana la professora Paola Pizzo, voldria enviar-li a vostè i a tots els que treballen amb vostè a la Comunitat de Sant’Egidio.

Voldria felicitar-me per la fidel amistat que ens professen i per la fraternitat sincera que ens mostren, que ens han donat amb abundància en els darrers anys, en què hem tingut l’alegria de conèixe’ls.

Alhora, apreciem en vostès la perseverança per reforçar els llaços de fraternitat que han estat la base per crear el document sobre la ‘Fraternitat humana’ d’Abu Dabi.

Li prego a Déu que ens ajudi a tots a recórrer el camí de la trobada, del diàleg i de la relació els uns amb els altres, per obrir amplis horitzons a l’empara de la nostra ferma amistat.

Els prego que no ens oblidin en les seves pregàries.

Ahmed al-Tayyeb

Gran imam d’al-Azhar