Moçambic, el papa Francesc al centre DREAM de Sant'Egidio: "Aquí es fa realitat la paràbola del Bon Samarità"

El Papa ha rebut com a regal un pastoral en forma de creu fet amb fusta i palla de les cases que va destruir el cicló Idai

"Saludo cordialment les autoritats, el personal sanitari, els malalts i les seves famílies, i tots els que sou aquí avui. Veient la competència, la professionalitat i l'amor amb què cureu i acolliu tants malalts, concretament persones amb sida/VIH, sobretot dones i infants, em ve al cap la paràbola del Bon Samarità". Són paraules del Papa al centre DREAM de Zimpeto, de la Comunitat de Sant'Egidio. "Tots els que han passat per aquí –ha dit–, tots els que arriben desesperats i angoixats són com aquell home abandonat a la vora del camí. I vosaltres, aquí, no heu passat per l'altra banda, no heu seguit pel vostre camí com van fer altres (el levita i el sacerdot). Aquest Centre ens demostra que algú es va aturar i va sentir compassió, que algú no ha cedit a la temptació de dir 'no s'hi pot fer res', 'és impossible combatre aquesta plaga' i amb coratge ha començat a buscar solucions".

En arribar, el Papa ha estat rebut pel fundador de Sant'Egidio, Andrea Riccardi, i per la coordinadora del centre DREAM de Zampeto, Cacilda Massango, que en les seves paraules de salutació ha manifestat la seva joia per la visita del Papa a un lloc en què "es reben gratuïtament medicaments, atenció sanitària i aliments, però sobretot dignitat i amistat". "Aquí, a Zimpeto, moltes dones malaltes recuperen les forces i es posen a servir altres malalts, bo i acompanyant-los en el seu tractament. Jo mateixa –ha dit per acabar Cacilda Massango– soc una de les primeres malaltes que va conèixer DREAM. Vaig decidir tornar tot el que havia rebut. Era una jove que patia perquè tots em jutjaven i s'allunyaven de mi. Amb DREAM vaig trobar una nova família que, a més del tractament, m'ha donat dignitat i un futur per als meus fills. Igual que jo, milers de moçambiquesos han tornat a néixer".

En acabar la visita el Papa ha rebut com a regal un pastoral en forma de creu fet amb fusta i palla de les cases que va destruir el cicló Idai, que va arrasar la regió de Beira el passat mes de març.

Salutació del papa Francesc

Salutació de Cacilda Massango

MIRA EL VÍDEO