news

"Pau sense fronteres" a Guinea Bissau: la cultura de l'encontre per a respondre a la inestabilitat del pais

22 Octubre 2019 - GUINEA BISSAU

Espíritu de Asís
Diálogo interreligiosoPaz sin fronteras#pazsinfronteras

Comparteix-Ho

La Comunitat de Sant’Egidio de Guinea Bissau ha pogut reunir a diferents líders religiosos i dones i homes de pau en la Trobada "Pau sense fronteres". Partint de la crida de diàleg i pregària feta desde Madrid, els líders religiosos han demanat als responsables polítics que cultivin la pau en el seu cor i que no facin discursos que divideixen i que inciten a l'odi i la violència. Són paraules que també miren cap a les eleccions presidencials d'aquest proper novembre, que cauran en un periode de gran inestabilitat.
Guinea Bissau, després de la guerra civil de 1998, ha viscut sempre una pau precària i ha necessitat en tot moment un treball incessant de pacificació social.
Tots els representants religiosos (el president dels pastors evangèlics Carlos Quessangue; Ustaz Muhammad Ahsan, president de la Unió d'Imams; i el sociòleg Rui Semedo) han posat l'acent en l'exigència d'un treball personal per a la pau al pais i en la importància de desenvolupar la cultura de la trobada, que neix de l'Esperit d'Assis.