news

Nadal: a taula amb els pobres perquè ningú no sigui exclòs

23 Desembre 2019

Comida de NavidadNavidad

Iniciatives aquests dies de festa arreu del món

Comparteix-Ho

25 de desembre, "festa de la generositat": milers de dinars a Itàlia i a tot el món, amb persones sense llar, ancians amb problemes i refugiats. A Roma, a la Basílica de Santa Maria de Trastevere, a les 12.00 h

Santa Maria de Trastevere és el lloc on vam començar, el 25 de desembre de 1982, amb un petit grup de persones sense llar i ancians. Avui som molts més als dinars de Nadal amb els pobres, amics de la Comunitat de Sant’Egidio durant tot l'any: uns 60 mil en més de cent ciutats italianes, i 240 mil a 70 països de tots els continents.

Ho fem perquè ningú no sigui exclòs: una gran taula capaç de reunir moltes persones diferents entre elles. Un Nadal per a tothom. En un temps en què es parla i es viu moltes vegades la contraposició i l'enfrontament volem donar una imatge que és ja realitat en molts llocs dels nostres països i que representa el rostre humà de les nostres ciutats. És una realitat que proposem a Europa i a la resta de continents: una gran festa de la generositat oberta a tothom. Voldríem que es visqués així tots els dies de l'any i creiem que és possible, tenint en compte l'alt nombre de persones que s'han unit a nosaltres aquest Nadal, ajudant a fer que la família humana arribi a aquells que ho necessiten.

NADAL DE 2019 AL MÓN
 
A més de 700 ciutats de 77 països del món. Hi ha més de 240.000 invitats previstos:
A Europa (Espanya, Alemanya, Rússia, Àustria, Hongria, Romania, França, Portugal, Ucraïna, Bèlgica...)
A Amèrica (El Salvador, Mèxic, Argentina, Guatemala, Cuba, EUA,  Canadà...)
A l'Àfrica (Moçambic, Guinea, Burkina Faso, Costa d'Ivori, Camerun, Madagascar, Tanzània, Uganda, República Democràtica del Congo, Malawi, Nigèria...)
A l'Àsia (Indonèsia, Filipines, Cambodja, Pakistan...).