news

Somàlia: la Comunitat internacional no pot abandonar-la al seu destí. Sant'Egidio expressa el seu condol i demana una actuació urgent per la pau

28 Desembre 2019

TerrorismoÁfrica

Comparteix-Ho

La Comunitat de Sant’Egidio expressa el seu condol al poble somali i a les seves institucions pel gravíssim atemptat que avui ha provocat a Mogadiscio quasi cent morts, entre els que hi havia molts joves, estudiants universitaris.
Des de 1992 Somàlia està en guerra, una guerra que amb el pas de les dècades s'ha transformat en un continu dol per a la població civil. És un conflicte oblidat en què la vida humana no val res. No passa cap setmana sense que hi hagi víctimes en atacs terroristes de diferent intensitat. Mentrestant, el país es divideix sense que els dirigents somalis arribin a un acord sobre la Constitució i sobre l'ordenació institucional del país. Diversos intents per resoldre el problema han estat vans en aquests anys i les regions somalis tendeixen a separar-se les unes de les altres, en una espècie de "campi qui pugui" a causa de l'abandonament i el desinterès internacional.

La Comunitat de Sant’Egidio condemna l'enèsim atac terrorista i s'adreça amb urgència a la comunitat internacional perquè Somàlia no sigui abandonada a un destí de mort i disgregació i s'inverteixin energies i recursos per a la seva pacificació. En el nostre treball amb els refugiats hem conegut i seguim coneixent molts somalis que fugen del seu país, que s'ha convertit en un lloc invivible. Ens expliquen històries terribles de guerra i de patiment que ningú no escolta.
Cal un moviment d'indignació i de compromís internacional perquè també a Mogadiscio es deixi de morir d'aquesta manera absurda.