Les comunitats jueves italianes s'afegeixen als corredors humanitaris de Sant'Egidio i la FCEI. Acullen la primera família a Milà

El dimarts 28 de gener arriba a Milà una família siriana acollida a Itàlia amb rètols de "Benvinguts" gràcies als corredors humanitaris. L'acollida de les set persones (pares amb quatre infants i un altre parent) compta amb l'ajuda de la Unió de Comunitats Jueves d'Itàlia (UCEI) i de la Comunitat jueva de Milà, els membres de la qual col·laboraran amb la Comunitat de Sant'Egidio per integrar els nouvinguts a la capital llombarda. S'amplia així l'aliança entre comunitats de creients que han fet realitat el projecte pilot impulsat des del 2016 per la Comunitat de Sant'Egidio, la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia i la Taula Valdesa.

La família, de religió musulmana, va arribar a l'aeroport de Fiumicino de Roma amb un vol d'Alitalia i prové d'Alep, històricament ciutat de convivència entre religions diferents que fa nou anys que pateix la tragèdia de la guerra. Abans d'arribar a Itàlia, van passar un temps en un camp de refugiats del Líban. Ja són més de 2400 els refugiats que han estat acollits a Itàlia gràcies als corredors humanitaris: sirians que fugen del conflicte i persones provinents de la Banya d'Àfrica. El projecte també està actiu a França, Bèlgica i Andorra.

A Milà la família s'allotjarà en un pis de la zona sud de la ciutat. L'acollida difosa és un element fonamental d'un projecte totalment autofinançat, s'està facilitant la inserció dels refugiats en el teixit civil i social del país, en el circuit educatiu per als infants i en el laboral per als adults, la qual cosa és un gran benefici per a la societat.