El president francès, Emmanuel Macron, parla amb Andrea Riccardi a l'Elisi de pau, diàleg, Àfrica i corredors humanitaris

El president de la República Francesa, Emmanuel Macron, ha rebut aquest matí a l'Elisi Andrea Riccardi juntament amb una delegació de la Comunitat de Sant’Egidio. Durant la seva trobada, que ha durat més d'una hora, han tractat diversos assumptes que afecten França i la Comunitat, que està present ja a més de 70 països del món. Començant per la complexa relació entre política i societat, han parlat d'Europa, dels seus punts febles i també de les seves "forces espirituals" que són un recurs que cal treure a la superfície pel bé comú.
Ambdues parts han considerat fonamental el treball pel diàleg entre les religions i en particular amb l'islam. Han debatut abastament també sobre Àfrica, començant pels conflictes en què Sant'Egidio està en primera línia en un treball de pacificació, com a la República Centreafricana, a Sudan del Sud i a Casamance. També han abordat motius d'esperança per a aquell continent, com el programa Dream de tractament i prevenció de la sida, que va posar-se en marxa a Moçambic i actualment està en 11 països africans.
El president Macron ha agraït a la Comunitat pel to adient que ha sabut donar, tant a França com a Costa d'Ivori, al drama del jove Laurent Barthélémy, que va morir el passat 8 de gener mentre anava des d'Abidjan fins a París al tren d'aterratge d'un avió. En darrer lloc, en relació a la immigració, ha destacat la importància dels corredors humanitaris –per als quals s'està ultimant la renovació de l'acord entre l'Estat francès i Sant'Egidio– com a eina de lluita contra els traficants de persones i com a model d'integració.