Coronavirus. Crida a ciutadans i institucions: "Ajudem les persones més fràgils"

Respectant el nou decret, cal augmentar el seguiment d'ancians, persones sense llar i persones amb discapacitat. Per vèncer el contagi i la por cal més solidaritat: tothom pot fer-hi alguna cosa

La Comunitat de Sant'Egidio fa una crida a les institucions i també a tots els ciutadans per no deixar soles les persones més fràgils en aquestes hores d'emergència dictades pel coronavirus. Com se sap, les persones amb més risc aquests dies són sens dubte els ancians, per la seva edat avançada, i també les persones sense llar, les persones malaltes o amb discapacitat. Sobre totes elles hi ha també un altre greu perill: l'aïllament. Només cal pensar que, sobretot a les grans ciutats italianes com Roma o Milà l'índex de persones que viuen soles frega el 45 per cent de la població. Tots els ciutadans poden fer-hi alguna cosa.

Ajudeu-nos a ampliar el seguiment de les persones ancianes o amb discapacitat que seguim –en no poder-les visitar– per telèfon, carta, missatge d'àudio i vídeo, que enviem sobretot a aquells que viuen a residències. Oferir-se a dur la compra a domicili és també una acció valuosa per reduir la penosa situació d'aquells que estan més sols i són més vulnerables.

Aquests dies els nostres voluntaris seguiran visitant igualment les persones que viuen al carrer duent-los no només aliments sinó també productes per a protegir-se del contagi (com tovalloletes per desinfectar-se). Els nostres menjadors per als pobres segueixen oberts observant les mesures de precaució en allò que fa referència al nombre de persones presents, la distància entre elles i la higiene, però garantint aquest servei, indispensable per a qui, a causa de la reducció en la circulació, corre el perill de rebre menys ajuda i suport, començant pels sensesostre.

Si el contagi ens allunya físicament, la solidaritat ens uneix, ens fa més forts davant de la por i ens ajuda a protegir-nos.

Qui ho vulgui, pot ajudar econòmicament o amb productes útils, com aliments, gel higiènic i mocadors de paper.

FES UN DONATIU ONLINE

Fes un donatiu per Facebook

o bé

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES