news

Què podem fer en la difícil situació de les presons?

21 Març 2020

Cárcelcoronavirus

Comparteix-Ho

Com s’ha sabut aquests darrers dies, la incertesa i la por al contagi han estat la causa de disturbis tràgics que han esclatat en els últims dies a les presons italianes, i que han causat moltes morts. En els espais confinats i a les instal·lacions de salut, que normalment ja són insuficients, augmenten la inseguretat i la por al contagi entre presoners i treballadors, cosa que dificulta encara més l’empresonament.

Per aquest motiu, juntament amb les associacions catòliques dedicades a les presons, hem fet una crida al Govern perquè implementi amb urgència totes aquelles mesures que ens permetin afrontar l'emergència causada pel risc de contagi de Covid-19 a les presons.

En particular, la situació dels reclusos d'edat avançada és preocupant, alguns dels quals tenen més de 80 anys.

Mentre va ser possible, vam realitzar visites individuals durant les quals es va explicar la situació actual i com protegir-se davant la infecció.

Des que l'accés ha estat limitat, hem buscat formes alternatives d'expressar la nostra proximitat amb les persones presoneres: des de trobar fons per permetre que els presoners més desfavorits puguin trucar als seus éssers estimats, a consol o menjar, fins a la correspondència: una carta, una nota, una postal afectuosa, fins i tot si provenen d'una persona desconeguda, donen suport i alegria. En això estan ajudant molt els ancians de la Comunitat, que aquests dies estan enviant cartes plenes d'afecte i atenció.

Aquestes activitats involucren presons en diverses regions d'Itàlia, en particular Lazio, Piemont i Ligúria. A més, estem monitoritzant a aquells que estan subjectes a mesures alternatives, per garantir la seva despesa en aliments i altres subministraments.

En l'emergència del coronavirus, no volem deixar a ningú sol. Per això també necessitem la teva ajuda.

Pots contactar amb nosaltres a través de la pàgina web o al correu [email protected] Gràcies!

 Què podem fer en la difícil situació de les presons?
Què podem fer en la difícil situació de les presons?
Què podem fer en la difícil situació de les presons?