news

Regularitzar urgentment qui treballa en negre és un acte de justícia i de protecció sanitària

8 Maig 2020

Inmigración
coronavirus

Cal fer emergir aquells que cuiden els nostres ancians juntament amb tots els que ja contribueixen a la nostra economia

Comparteix-Ho

La Comunitat de Sant’Egidio fa una crida perquè finalment es regularitzi tothom que treballa en negre, tant a l'agricultura com a les nostres cases, tant si són ciutadans italians com si són estrangers. Es tracta d'un incontestable acte de justícia (tret que s'estigui a favor de l'explotació laboral) i també d'una decisió que ajuda a protegir-nos del contagi de la pandèmia perquè fa emergir situacions perilloses també a nivell sanitari. L'actual tancament de fronteres decretat pel Covid-19 abans que res fa que, en relació als estrangers, sigui impossible que les futures normes fomentin entrades indiscriminades al nostre país.

A més de les urgents peticions de mà d'obra, sobretot en el sector agrícola, que han fet els empresaris, cal destacar que hi ha una gran necessitat de serveis a les persones a les nostres cases, sobretot per a malalts, ancians i infants, especialment en aquest moment de crisi sanitària. Regularitzar els que cuiden els nostres sers estimats, com cuidadores, cangurs i altres treballadors a domicili, és una valuosa obra de prevenció sanitària i de gran ajuda per a les famílies italianes.

En darrer lloc, fer aflorar aquells que estan a Itàlia i treballen o han treballat –després de 8 anys en què no hi ha hagut cap regularització– és de gran ajuda per lluitar contra la criminalitat organitzada i la il·legalitat en un moment en què, per reactivar l'economia, cal una total transparència i una participació activa de totes les energies positives que hi ha al nostre país.