A Moçambic, l'experiència de DREAM al servei del país: comencen les proves del coronavirus

A partir d'aquesta setmana, al laboratori del Centre Polivalent del programa DREAM de la Comunitat de Sant'Egidio a Beira, es faran les proves del coronavirus.

Des de finals de maig, el número de casos positius per Covid-19 a la regió ha augmentat de forma constant. A més, els casos sospitosos es diagnostiquen després de diversos dies, augmentant així el risc d'infectar a d’altres.

Des de l'inici de la pandèmia a Moçambic, DREAM ha posat els seus 13 centres de salut a disposició per a poder detectar la SARS-CoV-2 a totes les persones que estan en tractament antiretroviral. També s'ofereix educació sobre salut a famílies, així com mascaretes de tela.

La setmana passada, el secretari d'Estat de la província de Sofala i el director nacional de laboratoris de salut pública van visitar el laboratori de biologia molecular del Programa DREAM. Ambdós van sol·licitar el suport de DREAM per fer el diagnòstic de la Covid-19 als casos sospitosos.

Gràcies a la col·laboració de la Comunitat de Sant'Egidio amb l'Institut Nacional de Salut de Moçambic, el laboratori DREAM de Beira contribuirà a escurçar el temps de resposta a la pandèmia al país, a l'analitzar vora les 200 mostres per dia.

 

Llegeix també:

 

Solidaritat euroafricana contra la pandèmia: tests per a la diagnosi del Covid-19 als laboratoris DREAM de Sant'Egidio de Malawi

Covid-19 a l'Àfrica: com respon Sant'Egidio al coronavirus al camp de refugiats de Dzaleka (Malawi)

Refugiats a Moçambic: vides marcades per la pobresa, el canvi climàtic i la violència. Sant'Egidio als camps de refugiats i desplaçats interns. #WorldRefugeeDay

Coronavirus: és urgent actuar a l'Àfrica. Dimecres 29 d'abril, videoconferència de premsa en streaming amb propostes per a la prevenció als països africans, a les 13.00h