news

Als Estats Units un tribunal federal reprèn les execucions de condemnats després de 17 anys: "una decisió política i un horror més"

15 Juliol 2020 - ESTATS UNITS

Pena de muerte

Comparteix-Ho

Un "horror més" i una decisió "política", que no té res a veure amb la seguretat i amb les greus crisis socials i sanitàries que s'estan vivint actualment als Estats Units". I no només això.

És també "una passa enrere" en el camí cap a l'abolició de la pena de mort, mentre que a molts països del món se segueix avançant. Mario Marazziti, coordinador de la campanya mundial de la Comunitat de Sant’Egidio per aconseguir la moratòria i l'abolició de la pena de mort, comenta amb aquestes paraules la represa de les execucions de condemnats per part de tribunals federals americans després de 17 anys.

El primer que han executat, avui, mitjançant injecció letal, ha estat Daniel Lewis Lee, d'Indiana, la primera de quatre condemnes a mort decidides per tribunals federals.

Mentre que al món se segueixen produint avenços cap a l'abolició de la pena capital, aquestes decisions són motiu de dolor i de desconcert. I, malauradament, no afecten només els Estats Units: fa uns dies es va conèixer el veredicte del Tribunal Suprem de l'Iran, que ha confirmat la pena de mort per a tres joves de vint anys acusats d'haver participat en les protestes de novembre de 2019.