S'obren les portes d'una nova llar per als sense sostre de Buenos Aires: “la posada del Papa Francisco”

La convivència amb els “amics del carrer” de la Comunitat

 

A Buenos Aires, mentre moltes portes es tanquen a causa del confinament, s'obre una casa per aquells que fins ahir eren “sense sostre” i vivien als carrers de la ciutat.

 

Aquests dies “la Posada de Papa Francisco” ha obert les seves portes. Un espai de convivència solidària per a persones sense llar, al districte de Flores, justament on va néixer Jorge Bergoglio.

 

Juan Pablo, Rubén i Fabián són els primers hostes convidats: amics de molts anys, coneguts en el servei amb els "amics del carrer" de la Comunitat de Sant'Egidio a l'Argentina. Avui comparteixen una llar de veritat, recuperant allò perdut a causa de les circumstàncies de la vida.

 

Amb l'ajuda de molts voluntaris i amics generosos, gairebé tots els dies durant els mesos de la pandèmia, la Comunitat ha sortit als carrers per alimentar els qui s’han quedat sols i en dificultat. I és significatiu que, en un dels moments més difícils per als pobres, després d'haver conegut el patiment de molts dels qui viuen al carrer, s'aconsegueixi el somni de donar una llar i una nova família a alguns d'ells.