news

Solidaritat amb els pobres de Colòmbia, on la pandèmia provoca recessió econòmica i posa la pau en perill

27 Agost 2020 - BOGOTÀ, COLÒMBIA

ColombiaAmérica Latinacoronavirus

Comparteix-Ho

A l'Amèrica Llatina la pandèmia de coronavirus no remet i corre el perill de provocar una recessió econòmica amb efectes socials devastadors. Un dels països més afectats és Colòmbia, amb més de mig milió de contagis i quasi vint mil morts. En les darreres dues setmanes, s'ha deteriorat el clima intern del país a causa d'una aturada en el procés de pau i de l'agreujament de la violència, que ha provocat set massacres amb uns cinquanta morts. Aquesta situació posa en perill l'acord de pau que van firmar el 2016 les FARC i el Govern.
En aquest context, la presència de la Comunitat al país sudamericà està demostrant ser de gran importància. Sant'Egidio de Bogotà ha augmentat els seus esforços per donar resposta a les nombroses necessitats dels pobres, començant pels repartiments de paquets d'aliments per a famílies amb problemes i per l'augment de sopars itinerants a vàries zones de la ciutat per ajudar les persones que viuen al carrer.
D'altra banda, com a mesura per trencar l'aïllament dels ancians, hem posat en marxa vàries iniciatives, com l'enviament de cartes. Els Joves per la Pau també s'han organitzat per mantenir el contacte amb els infants de les Escoles de la Pau a través de videotrucades.

Una realitat especialment complexa és la dels migrants provinents de Veneçuela. En els darrers tres anys quasi dos milions de veneçolans han travessat la frontera colombiana; la majoria han hagut de recórrer milers de quilòmetres fent viatges complicats a causa de las condicions climàtiques, de la violència i del perill de ser segrestat o estafat per diversos grups criminals que hi ha al territori colombià.
Sant'Egidio ha treballat des del primer moment per ajudar i integrar els immigrants repartint aliments pel carrer i en alguns camps de la ciutat, a més del suport escolar als infants amb l'Escola de la Pau. Darrerament, gràcies a una col·laboració amb la Universitat de Los Andes, la Comunitat ha impulsa una campanya per recollir productes alimentaris i alhora informar els migrants sobre els serveis i els drets que tenen, per crear així una cultura de l'acollida a la societat.
I fruit d'aquesta solidaritat s'ha obert una casa per a dues famílies de migrants veneçolans que vivien al carrer. Havien arribat a Bogotà fa cinc mesos després d'un llarg viatge, i gràcies a la solidaritat de molta gent hem pogut donar-los una casa, que els dona protecció i esperança en temps de pandèmia.
La Comunitat de Sant'Egidio de Colòmbia segueix estant al costat dels migrants veneçolans i els més pobres, perquè aquesta pandèmia ens ha recordat a tots que estem a la mateixa barca, i malgrat les dificultats, podem ser un signe de pau i solidaritat.Solidaritat amb els pobres de Colòmbia, on la pandèmia provoca recessió econòmica i posa la pau en perill
Solidaritat amb els pobres de Colòmbia, on la pandèmia provoca recessió econòmica i posa la pau en perill
Solidaritat amb els pobres de Colòmbia, on la pandèmia provoca recessió econòmica i posa la pau en perill