news

Lesbos: llum verda als corredors humanitaris amb Itàlia per a 300 refugiats

22 Setembre 2020 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitariosLesbos

Avui, a les 17.30h, a la seu del Ministeri de l'Interior italià, se signa un acord d'acollida i integració

Comparteix-Ho

Avui, dimarts 22 de setembre, a les 17.30h, la Comunitat de Sant’Egidio firmarà a la seu del Ministeri de l'Interior italià un acord amb l'Estat italià per a l'arribada de 300 refugiats provinents de Grècia, concretament, de l'illa de Lesbos. Com se sap, l'incendi del camp de Mória de fa uns dies, ha fet impossible la vida de milers de sol·licitants d'asil, agreujant així una situació que ja estava al límit de la supervivència des de fa mesos. Els refugiats arribaran a Itàlia d'acord amb un projecte que tindrà una durada de 18 mesos i que prioritzarà famílies i persones vulnerables, i que inclourà també menors no acompanyats.

L'acord, que representa a la pràctica la primera resposta italiana a la crida de la Unió Europea per al reassentament dels refugiats després de l'incendi de l'illa grega, serà firmat pel president de la Comunitat de Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, i pel prefecte Michele Di Bari, Cap del Departament de Llibertats Civils i Immigració del Ministeri de l'Interior.

Gràcies a l'ajuda i a la cooperació que ofereix el ministeri de l'Interior, Sant'Egidio ja va dur a Itàlia 67 refugiats a través d'un primer i especial corredor humanitari, que va fer conjuntament amb l'Almoineria Apostòlica: les primeres famílies van viatjar des de Lesbos fins a Roma en l'avió del papa Francesc, després de la seva visita l'abril del 2016.

Durant el mes d'agost la Comunitat ha fet a Lesbos –amb 150 persones provinents de diversos països europeus– unes "vacances solidàries" per ajudar els migrants, amb restaurant, classes d'anglès i animació per als nombrosíssims infants.

FOTO SANT'EGIDIO: Infants al camp de Mória, Lesbos, agost de 2020